traindetrainer

Train-de-Trainer

Om weerbaarheidstrainingen te verzorgen is een goede opleiding en professionaliteit nodig. Een trainer moet zelf de verbale, mentale en fysieke werkvormen goed beheersen. Hij/zij moet die werkvormen kunnen integreren en een passend programma bij de betreffende doelgroep kunnen aanbieden. Daarnaast moet hij/zij inzicht hebben in wat eerder opgedane (traumatische) ervaringen tijdens de training kunnen betekenen voor een deelnemer.

Toch is het soms mogelijk om werkers in onderwijs, zorg of welzijn te scholen in het geven van een weerbaarheidstraining aan de doelgroep waarmee ze dagelijks werken. We ontwikkelen dan voor de betreffende instelling een scholing op maat voor de medewerkers.

Wij hebben verschillende Train-de-Trainer programma's ontwikkeld waarin wij professionals opleiden om binnen hun eigen school/instelling een weerbaarheidstraining aan te bieden.

Regelmatig ontwikkelen wij een nieuwe training voor een doelgroep waarbij wij direct een Train-de-Trainer programma bij schijven. De programma's die wij tot nu toe hebben ontwikkeld vindt u links onder de knop Train-de-Trainer.